Месо и месни продукти

Ние предлагаме 100% натурално и свежо българско месо!

Мисията

Мисията на нашия бизнес е да предложим на клиентите си вкусна, висококачествена и питателна храна. Затова при производството на месо и месни продукти Гюрлата се стремим да влагаме най-качествените суровини и съставки.

Подбираме внимателно своите доставчици и се стремим да работим само с доказали се в своята област професионалисти. Стараем се да работим с не много големи фирми, които, също като нас, се стремят да произвеждат качествен продукт, изцяло съобразен с интересите на клиента.

Основните суровини, които ние от Гюрлата влагаме в нашето производство са охладено българско свинско, телешко и агнешко трупно месо с гарантиран произход.

Български производители

При избора на свинско месо сме се спрели на свиневъдна ферма от шуменския регион. Той има дългогодишни традиции в сектор свиневъдство в България и разполага с добри естествени ресурси за развитие на селското стопанство. 77.5% от земеделската земя в него е обработваема, което е предпоставка за развитието на животновъдството. На територията му се намират и единствените в страната ни институти, работещи по направленията свиневъдство, биволовъдство и отглеждане на захарно цвекло.

Свиневъдната ферма, с която работим не е голяма спрямо стандартите в страната. В нея се отглеждат около 7500 прасета годишно. Разполага със собствени земи, които се обработват, тоест има изграден затворен цикъл – от производството на зърно, през фуража, до крайния продукт – угоени прасета от елитна порода. Тя покрива европейските стандарти за хуманно отношение към животните и изискванията за опазване на околната среда.

Фермата се управлява от д-р Добрин Папазов – ветеринар по професия, работил дълги години в най-големите свинекомплекси в Шумен. Той е уважаван специалист и предприемач в областта.

При избора на телета, говеда и агнета сме се спрели на няколко неголеми частни стопанства във варненска област, с които имаме изградени дългогодишни отношения.

Разполагаме и с малка собствена ферма за животни. Отглеждаме собствено стадо от крави, биволи и овце, от където добиваме част от нужното ни месо. Тя се намира в село Арковна, общ. Дъгопол.

Всички животни се хранят с истински фуражи, без всякакви други недоразумения на съвременната индустрия /хормони на растежа и прочее/.

По статистически данни около 85% от телешкото и 70% от свинското месо, използвани в съвременната месна индустрия в България са внос. Ние се гордеем, че сме от малкото производители на месо и месни продукти, които все още работят с месо с произход от България.