Мисията на нашия бизнес е да предложим на клиентите си вкусна, висококачествена и питателна храна. Затова при производството на месо и месни продукти Гюрлата се стремим да влагаме най-качествените суровини и съставки.
Подбираме внимателно своите доставчици и се стремим да работим само с доказали се в своята област професионалисти. Стараем се да работим с не много големи фирми, които, също като нас, се стремят да произвеждат качествен продукт, изцяло съобразен с интересите на клиента.
Основните суровини, които ние от Гюрлата влагаме в нашето производство са охладено българско свинско, телешко и агнешко трупно месо с гарантиран произход.
При избора на свинско месо сме се спрели на свиневъдна ферма от шуменския регион. Той има дългогодишни традиции в сектор свиневъдство в България и разполага с добри естествени ресурси за развитие на селското стопанство. 77.5% от земеделската земя в него е обработваема, което е предпоставка за развитието на животновъдството. На територията му се намират и единствените в страната ни институти, работещи по направленията свиневъдство, биволовъдство и отглеждане на захарно цвекло.
При избора на телета, говеда и агнета сме се спрели на няколко неголеми частни стопанства във варненска област, с които имаме изградени дългогодишни отношения.
Разполагаме и с малка собствена ферма за животни. Отглеждаме собствено стадо от крави, биволи и овце, от където добиваме част от нужното ни месо. Тя се намира в село Арковна, общ. Дъгопол.
Всички животни се хранят с истински фуражи, без всякакви други недоразумения на съвременната индустрия /хормони на растежа и прочее/.