Странноприемница Гюрлата, с. Арковна

Направете резервация!

  Странноприемница Гюрлата

  Странноприемница Гюрлата

  Странноприемница Гюрлата е база за селски туризъм, изградена по европейски проект. Намира се в село Арковна, община Дългопол, в близост до което е и любимата на жителите му местност – Гюрлата, дала име на нашият бизнес. То е и родно място на Александър Александров – основателят на търговска марка Гюрлата.

  Село Арковна е китно селце, намиращо се на 90 километра от Варна. Сгушено е в крайните източни възвишения на Стара планина по поречието на река Камчия. Обградено е от два невисоки планински върха – Каята и Арковна /от който произлиза името на селището/.

  Спокойствието, чистият въздух и пленяващите пейзажи са това, което го прави и желана туристическа дестинация.

  Хотелът

  Странноприемницата се състои от хотелска част, ресторант в битов стил и лятна градина. Хотелът на Странноприемница Гюрлата разполага с леглова база от 32 легла в 10 двойни стаи и 3 студиа и ВИП апартамент. Всички стаи и студиа имат тераси с изглед към планината, телевизор, сателитна телевизия, отопление, баня и тоалетна. На разположение на гостите е и оборудвана фитнес зала.

  Ресторантът

  Ресторантът е в битов стил, а камината допринася към уютната обстановка. Разполагаме и с лятна градина, в която можете да се насладите на чистия планински въздух под приятната шарена сянка на лозовата асма.

  Менюто на ресторанта в Странноприемница Гюрлата е богато и задоволяващо и най-изтънчените вкусове. Качеството и добрият вкус на храната, както знаят нашите клиенти и приятели е в основата на фирмената ни политика. В менюто ще намерите както емблематичните шкембе чорба, кебапчета и кюфтета, така и изискани специалитети от традиционната българска кухня, които ще Ви запленят с богатия си вкус и ще Ви пренесат назад във времето.

  В Странноприемница Гюрлата ще организираме и Вашите семейни и фирмени тържества.

  Фермата

  Ние притежаваме и ферма за животни. Отглеждаме собствено стадо с крави, биволи и овце, които ежедневно се извеждат на паша в тучните зелени поляни в района. Това ни дава възможност да Ви предложим натурални и екологично чисти млечни продукти – краве, биволско и овче кисело и прясно мляко, сирене и кашкавал. При нас можете да закупите и домашно плодово сладко, лютеница и много други домашно приготвени вкусотийки, традиционни за българския селски бит.

  Забележителности

  с. Арковна

  На метри от Странноприемницата има рибарник, а за по-претенциозните рибари красивият язовир Цонево е само на няколко километра. Планинският район, в който е разположено село Арковна създава условия за лов, излети и разходки сред природата. Близо до селото се намират над петдесет пещери, половината от които са дълбоки над 20 метра. Тулумовата пещера, разположена на връх Арковна, е защитена местност, обитавана от прилепи. На билото на върха има останки  от селищен живот от праисторията. В района е засвидетелствана сравнително голяма концентрация на монети на келтския цар Кавар от III в. пр. Хр., основал държава в Югоизточна Тракия. В околността съществуват тракийски могилни некрополи и светилище от III-IV век с мраморни релефи на тракийски конник. Интерес за нашите гости биха представлявали и скалният феномен Чудните скали, на брега на язовир Цонево, както и крепостта Овеч над Провадия.

  Вижте менюто ——>

  Направете резервация ——>